Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
20.5.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Někteří uživatelé, kteří nainstalovali květnovou kumulativní aktualizaci Windows 10, si stěžují na nemožnost přihlášení ke službám Microsoft 365, kam patří také Teams nebo Outlook. Microsoft o problému ví a nabízí provizorní řešení.
Mitisko (125) | 20.5.202122:32
Tohle už ani není sranda, takhle si dělat doslova prdel a testerov z firemních zákazníků kde jde o peníze... Zrovna zítra máme školeníčko v teams předpokladaná účast 1100 uživatel to se zase nasměju jak hezky to bude fungovat minulý pátek 45 min ladění a aj tak to utáhlo ani ne 300 uživatel...

Fakt by to chtělo nějakou alternativu k tomu microsoft monopolu
Odpovědět0  3
korbendalasCZ (18) | 21.5.20219:38
Při tak velkých počtech konfigurací HW a sw na tolika počítačích nikdy neotestujete všechny varianty a kombinace, hodně v práci řeším třeba problem se zvukem po aktualizaci MS ale jen u počítačů dell a jen u konkretních zvukových karet a jejich software, na žádným jiným počítači od jiných výrobců mi MS zvuk nerozhodili, stejně tak kamarádi co mají sestavené počítače se mi nikdo neozval že by měl problém se zvukem. ve finále je vždy problem s tím že výrobce softu a ovladačů je pomalej a vydává ovladače pozdě, přitom MS pokud plánuje update tak o něm výrobci ví daleko dopředu a i před uvolněním update maji možnost zjistit jestli to neovlivňuje jejich ovladače a ovladací software.
A co se týče Teams tak nechápu co máte za problem, my máme 40 poboček v čr 10 na slovensku a při hromadných poradách neni problem, prostě se naplanuje schuzka lidi se připojí a vše jede, základ je mít dobře provedenou implementaci na AD a federační služby atd aby došlo k ověření uživatele, a taky při vyšším počtu uživatelů je potřeba dobrá linka s minimální latencí a bez výpadků.
Odpovědět4  0
Milan Šurkala (4972) | 21.5.202110:50
A někdo jiný to udělá lépe? Vždyť to je tak obrovské množství konfigurací SW a HW, které mohou vykazovat nějaké nečekané chování, že to prostě otestovat nelze. Fungovat to může lépe, když co nejvíce zamknete HW a SW ve stylu Applu a i tam jde vidět, že jsou občas situace, kdy vyskočí čertík z krabičky a něco nefunguje.

Vždyť se podívejte třeba na takový systém jako je iOS. Máte několik generací iPhonu, které mají v zásadě velmi podobný hardware v několika málo lišících se variantách, stejný OS, a přesto se každou chvíli najde nějaký problém, že s novým iOS něco nefunguje. A to se Vám takřka neliší HW. Tady je na místě spíš údiv nad tím, že ten Windows má jen tolik problémů, kolik má. Když si představím, kolik kombinací HW, SW, ovladačů,... existuje, tak se spíše divím, že to někomu vůbec jede, než že to občas někomu nejede. Ani ten Apple nedokáže bezproblémově přinášet aktualizace na macOS a iOS, přičemž to má s HW a ovladači k nim výrazně, ale opravdu výrazně jednodušší než Microsoft s těmi kombinacemi, na co vše se může prásknout jeho W10.
Odpovědět3  0
HonzaIT (76) | 21.5.202111:00
Je dobré to ukázat i z tohoto úhlu pohledu, jen rozdíly v generacích chipsetů a CPU jsou obrovské. Dále velké množství grafických karet, je fakt neuvěřitelné, že těch chyb je nakonec tak málo :)
Odpovědět4  0
doriel (497) | 21.5.202112:07
To sice ano, ale nikdo MSFT nenutil každý půlrok dělat novou verzi. Každý měsíc, tři úterý ze čtyř vychází menší patche. Sám Microsoft si to zkomplikoval. O tuhle bramboračku nestál nikdo. Nebojím se to napsat, že to je chaos nad chaos.

Něco si ozkoušíte, zprovozníte, nainstalujete to na PC ve firmě a za rok to můžete dělat znova. Kdo nevidí že to je nesmysl, má zavřené oči.
Odpovědět0  0
John60 (103) | 21.5.202113:41
Podívejte se na to z jiného úhlu pohledu, vše se neustále vyvíjí, HW, SW, zranitelnosti systému, takže ani OS nemůže zůstat stále stejný, to prostě není možné.
To, že někdo zůstane na jedné verzi OS ­(win XP, win 7­) je nepřirozené, vyvíjí se nejen OS pro PC, ale i pro mobily a jak píší ostatní, při obrovském množství konfigurací se prostě občas nějaký problém vyskytne, to k tomu patří.
Odpovědět1  1
doriel (497) | 21.5.202113:56
Argumentu rozumím a považuji jej za rozumný. Palec nahoru. Nemám problém že vyvíjí protokoly, HW, programy, .. Ale nechápu, proč se do toho plete každý půlrok nová nabídka start, panel s předpovědí počasí a nové barvičky ikon. To je za mě zbytečné. OS považuji za základní kámen, který má být spolehlivý a užitečný. Ne nástroj na tvorbu peněz.
Chápu že každý týden se aktualizuje Defender, to je užitečné. Ale zbytek považuji za obtěžující až otravný, dalo by se říct kontraproduktivní, pokud Vám bez dovolení podhazuje update ovladače.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 23.5.202121:47
Ano, bezpečnostní aktualizace je jedna věc. Neustálé předělávání menu, vzhledu a podobně by spíš mělo být volitelné. A co se týká testování: Ano, jasně, že nemohou interně otestovat všechno. Ale řešit to tak, že preventivně jakékoliv interní testování zruší a vše hodí na zákazníky? A třeba v tomto případě se to netýká zdaleka jen obyčejných lidí. Kdyby na týden vypadlo malování, tak si toho 99% lidí ani nevšimne, ale na Teams a Outlooku jede dost firem. Škory v řádech milionů nebudou vyjímkou. A to nejen milionů korun.
Odpovědět0  0
John60 (103) | 20.5.202121:03
Update proběhl bez problémů na AMD platformě ­(Ryzen 5000­), na Intelu se občas nějaká muška vyskytla, ale nic zásadního, na Coffee Lake ok, na Kaby Lake trhání obrazu ve hrách, vyřešeno starším driverem grafiky, problém s Outlookem jsem nezaznamenal.
Microsoft 365 funguje na všech PC správně.
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.